logo-2-1
logo-1-1
logo-5-1
logo-3-1
logo-4-1

Marcel Duquesnoy, lid van de VHF, hield op 2 september 2015 een presentatie met als onderwerp de Postconferentie in Den Haag van 1927. Op deze conferentie werden (nieuwe) internationale posttarieven vastgesteld, aanleiding voor de Nederlandse PTT om nieuwe luchtpostzegels uit te geven welke tegenwoordig onder verzamelaars bekend staan als de luchtpostzegels van Lebeau (in de NVPH Catalogus bekend als NVPH LP4 en 5). Maar de conferentie werd van Nederlandse zijde door H.M. Wilhelmina geboycot, om redenen die Marcel in zijn presentatie uiteengezet heeft.

1

Inleiding

In het derde deel van zijn publicatie in het maandblad Filatelie (januari 2015) over "140 jaar UPU" gaat de heer Glaudemans grotendeels voorbij aan de luchtpostconferentie van 1927. Hij schenkt weliswaar aandacht aan de conferentie in Den Haag en hij geeft ook aan dat er wereldwijd meer conferenties zijn gehouden in de loop der jaren. Maar daar blijft het bij.
Zo weet hij kennelijk niet dat deze conferentie is gehouden als voorbereiding voor de conventie van 1929 in London. Dat hij alleen aandacht geeft aan deze Haagse conferentie is vermoedelijk omdat deze in Den Haag gehouden is.

Postconferentie slide 02 M Duquesnoy 20150902
LEES MEER >>> Meld u aan

home landen knop

home Posthistorie knop

home Postwaardestukken knop

home stempels

home thematisch

home Overige

zondag 21 april 2019